Most nem a menekültek balhéztak Kölnben

2016.03.16. 19:30

Elfajult a kölni elit középiskolák hagyományos összecsapása; a szokásos fegyverek - a vízipisztolyok és liszt-bombák - helyett petárdákkal és üvegekkel estek egymásnak a gimnazisták. Két fiút súlyos fejsérülésekkel kórházba kellett szállítani - írja a local.de

Hétfő este a kölni középiskolák válogatott csapata azzal a szándékkal vonult a Humboldt Gimnáziumhoz, hogy terepszemlét tartson a keddre tervezett "ostrom" előtt. Az erődemonstrációt azonban nem nézte jó szemmel a Humboldt 60 fős diákserege. 

A rendőrség ahhoz már hozzászokott, hogy az érettségi előtt álló diákok az "Abitur-Krieg" szokásának hódolva plakát- és vízipisztoly-háborút vívnak egymással, arra azonban nem volt felkészülve, hogy idén tojásokat (oké, ez mondjuk nem tűnik olyan súlyosnak), petárdákat és üres üvegeket is bevetnek majd. Sőt, a rendőrök még egy házi készítésű lándzsát és egy bicikliláncot is lefoglaltak. 

Az egész balhét persze gazdagon dokumentálták a közösségi oldalakon is:

#eskannnureinenköniggeben #LDVrules #leonardoübernimmt #venividiVINCI *

LEONARDOS ÜBERNEHMEN!! (@leonardosdenippes) által közzétett fénykép,

A humboldtosok közül sokan nem vették jó néven azt, hogy a támadók csak nevettek a véres fejjel a földre kerülő ellenfeleken. A német sajtó azonban leginkább a szilveszteri randalírozásánál is csődöt mondó rendőrséget hibáztatja, hogy a fenébe hagyhatta így elfajulni a rivalizálást - miközben már pénteken történtek atrocitások, sőt, intézkedő rendőrautókat is megdobáltak.