Robbantottak Törökországban, legalább hét rendőr meghalt

2016.03.31. 17:43 Módosítva: 2016.03.31. 18:53

Hét török rendőr meghalt, és huszonhét ember megsebesült abban a robbantásban, amit a délkelet-törökországi Diyarbakırban követtek el csütörtökön - írja a Reuters. Egy autóba rejtett, távirányítós bomba robbant fel, amikor egy páncélozott rendőrségi furgon haladt el mellette. A robbanás a nagyrészt kurdok által lakott országrész legnagyobb városának buszpályaudvarához közel történt. A sebesültek közül tizennégyen rendőrök.

Két és fél évi fegyverszünet után 2015 júliusában újultak ki a harcok a kurd milíciák és a biztonsági erők között - írja az MTI. A török haderő december óta átfogó katonai akciót hajt végre a kurd felkelők ellen. Az összecsapások során július óta a biztonsági erők 355 tagja vesztette életét, a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt 5369 lázadóját tették ártalmatlanná, sok helyen kijárási tilalom van érvényben.

A kurd autonómiáért 1984 óta fegyveres küzdelmet folytató PKK-t Törökország, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek tekinti. A konfliktusban már 40 ezren vesztették életüket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport