Ecuadori földrengés: már közel 500 halálos áldozat

2016.04.19. 22:10

A legújabb számadatok szerint legkevesebb 480 halálos áldozatot követelt a Richter-skála szerint 7,8-as erősségű földrengés Ecuadorban, írja az MTI Diego Fuentes belügyminiszter-helyettes bejelentésére hivatkozva. Az áldozatok ismert száma előzőleg 413 volt, és mintegy 2560 sérültet tartanak nyilván.

Ecuador elnöke, Rafael Correa közben elmondta, hogy az ország újjáépítését közel 3 milliárd dollárra (kb. 817 milliárd forintra) becsülik. Az Associated Press szerint Ecuadornak jelenleg nem áll rendelkezésére az ehhez szükséges összeg, ami egyébként az ország GDP-jének mintegy 3 százaléka.

Korábbi jelentések szerint a halálos áldozatok mintegy egyharmada az 55 ezer lakosú Pedernales városban élt, amelynek nagy része romba dőlt. A múlt szombati földrengés volt az elmúlt 67 év legnagyobb katasztrófája Ecuadorban. A legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékén egy 200 kilométeres szakaszt érintett, de szerte az országban érezni lehetett. A földmozgás Pedernales városán kívül súlyos károkat okozott Manta és Portoviejo településeken is. Magyar áldozatokról egyelőre nem tudni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport