Ecuadori földrengés: már 600 fölött a halálos áldozatok száma

000 9Q8FV
2016.04.23. 08:36

A legújabb számadatok szerint már hatszáz fölött tart az ecuadori földrengés halottainak száma, írja az MTI. 130 embert eltűntként tartanak nyilván, a sérültek száma 12 ezer fölött van, a romok alól pedig 113 embert mentettek ki, közölte a katasztrófavédelem.

Az egy héttel ezelőtti fő rengés óta mintegy 700 utórengés volt, az egyik ezek közül hatos erősségű volt. Ennek a csütörtök esti rengésnek a középpontja a tengerparton, száz kilométerrel Portoviejo várostól északnyugatra tehető. Utórengések még hetekig lesznek – figyelmeztetett a katasztrófavédelem. A lakosságtól a nyugalmuk megőrzését kérték.

A fő rengés óta csaknem hétzezer épület dőlt romba, és 26 ezer ember lakik szükségszálláson.  Az ecuadori elnök, Rafael Correa szerint a károk mértéke két és három milliárd dollár közé tehető. Az Associated Press szerint Ecuadornak jelenleg nem áll rendelkezésére az ország újjáépítéséhez szükséges összeg, ami egyébként az ország GDP-jének mintegy 3 százaléka.

A múlt szombati, a Richter-skála szerint 7,8-as erősségű földrengés volt az elmúlt 67 év legnagyobb katasztrófája Ecuadorban. A legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékén egy 200 kilométeres szakaszt érintett, de szerte az országban érezni lehetett. A földmozgás Pedernales városán kívül súlyos károkat okozott Manta és Portoviejo településeken is. Magyar áldozatokról nem tudni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport