Egy nő robbantotta fel magát Törökországban

2016.04.27. 18:36

Öngyilkos merényletet követett el egy nő szerdán délután az északnyugat-törökországi Bursa város központjába. A robbantásban az elkövető meghalt, legkevesebb 13-an megsebesültek -írta a Reuters.

A Dogan török hírügynökség szerint Kerim Dogan, az egyik szemtanú a Habertürk hírtelevízió élő adásában telefonon azt mondta, hogy a detonáció a település egyik fő turisztikai látványossága, az Ulu dzsámi mellett történt, miközben az épületben és annak udvarán éppen temetési szertartást tartottak. A környező üzletek ablakai is betörtek. Helyszíni beszámolók szerint a közeli bevásárlóközpontok azonnal kiürültek.

Bursa tartomány kormányzósága megerősítette, hogy egy nő robbantotta fel magát, a hírügynökség szerint az elkövető 25 éves volt.

Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a robbantást. A rendőrség jelenleg két hátitáskás férfit keres, akik a hatóságok gyanúja szerint kapcsolatban álltak a merénylővel. Az Egyesült Államok törökországi nagykövetsége kedden este ismét "lehetséges terrortámadás" veszélyére figyelmeztetett állampolgárait.

Bursa Törökország negyedik legnagyobb városa, az UNESCO Világörökség része, többek között síparadicsomáról, történelmi látnivalóiról - köztük az Ulu dzsámiról - és iparáról nevezetes. Légvonalban mintegy 60 kilométerre délre fekszik Isztambultól, a Márvány-tenger szemközti oldalán, hegyek lábánál.

Törökországban több robbantást is elkövettek az elmúlt hetekben, köztük több támadás történt a két legnagyobb török városban, Isztambulban és Ankarában. Az év eleje óta ez volt az ötödik terrorcselekmény az országban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport