Idén kilenc bölcsődés lőtte le magát

2016.05.02. 09:51

Április utolsó hetében négy kisgyermek lőtte le magát szüleik fegyverével, egy kétéves fiúcska az anyját sebesítette meg halálosan, és két további esetben pedig hároméves gyerekek sebesítették meg magukat – írta a Washington Post.

A szomorú statisztika ráadásul ennél sokkal hosszabb már idén: eddig 23 esetben történt kisgyerek kezébe került fegyverrel baleset, amelyben vagy saját magát vagy valakit a környezetében sebesített meg. Kilenc gyerek halálos lövést kapott, további kilenc megsebesítette magát. Öt további esetben talált el más személyt a kisgyerek kezében lévő fegyver, kétszer halálosan: az áprilisban lelőtt édesanya mellett februárban halt meg egy kilenc éves fiú, akit három éves öccse lőtt le Alabamában.

Bár a szám magasabb, mint tavaly, korábban sem volt alacsony: 2015-ben átlagosan hetente okozott balesetet a hanyagul letett otthoni fegyver: 13 esetben magukat sebesítették meg halálosan az 1-3 éves áldozatok, két esetben mást öltek meg, 18-an magukat, tízszer másokat sebesítettek meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport