Konrád, Tivadar
4 °C
14 °C

Kétszáz Srí Lanka-i családot temetett maga alá a sár

2016.05.18. 12:12

Három település maradványai között összesen kétszáz, földcsuszamlásban eltűnt családot keresnek a mentőalakulatok és a hadsereg Srí Lanka középső részén - írta szerdán az MTI a helyi hatóságok jelentései alapján. A lakóépületeket hatalmas földkupacok borították el, miközben a hegycsúcsról sárfolyam zúdult a völgybe. A helybeliek elmondták, hogy 66 házat temetett be, illetve rombolt le a sárfolyam.

A sárfolyam kedden este söpört végig a fővárostól, Colombótól 72 kilométerre északra található Kegalle körzetében. Száznyolcvan ember túlélte a természeti katasztrófát, míg tizenhatnak a holttestét már megtalálták. 

A kormány 300 katonát vezényelt az eltűntek keresésére; a köd és a kimaradozó áramszolgáltatás azonban akadályozza a mentési munkálatokat. A szerencsétlenség túlélőit a közeli iskolában és egy buddhista templomban helyezték el - közölte egy kormányzati tisztviselő.

Az indiai-óceáni szigetországban a katasztrófavédelmi hatóságok szerint összesen már csaknem 50 halálos áldozata van a négy napja tartó monszunnak. Szerdán az ország több részén zárva tartottak az iskolák a rossz időjárás miatt, amely már több mint 130 ezer embert kényszerített lakhelye elhagyására. Az esőzések okozta árvizek miatti tömeges kitelepítés megszokott dolog a mindössze 65 ezer négyzetkilométernyi, de közel 20 millió lakosú dél-ázsiai szigetországban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport