Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ennyien még sosem támogatták a melegházasságot

2016.05.20. 00:18

Rekordmagasra, 61 százalékosra emelkedett az Egyesült Államok lakosságának körében a melegházasságot pártolók aránya – írja az MTI a Gallup csütörtöki felmérésére hivatkozva.

Húsz éve még csak az amerikaiak 27 százaléka gondolta úgy, hogy a melegeket is megilleti a törvényes házasságkötés. 2011 volt az első év, amikor a pártolók többségbe kerültek, és az arányuk azóta is folyamatosan nő.

A támogatottság az életévek számának emelkedésével fordítottan arányos. A 18-29 év közöttiek 83 százaléka támogatja a melegházasságot, míg a 64 évesnél idősebbeknek csak az 53 százaléka.

A felmérés a 2016-os elnökválasztási kampány közepén jelent meg, de az elnökjelöltségre pályázók kampányaiban a melegházasság megítélésének kérdése nem játszik főszerepet. Donald Trump, a republikánusok vezető jelöltje ugyan ellenzi az azonos neműek házasságkötését, de a kampányában hallgat a témáról.