Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-2 °C
5 °C

Pusztító ciklon söpört végig Bangladesen

2016.05.21. 17:38

Heves esőzésekkel és erős széllel söpört végig szombaton Banglades déli partvidékén egy pusztító ciklon, amely több százezer embert kényszerített otthona elhagyására és legkevesebb tizenegy ember halált okozta, írja az MTI.

A hatóságok ötszázezer embert helyeztek biztonságba a Roanu ciklon elől, amely helyenként száz kilométer per órás sebességet megközelítő széllökésekkel pusztított. Médiainformációk szerint a haláleseteket az okozta, hogy Bola, Csittagong, Cox's Bazar és Patuakali körzetekben a vihar több lakóházat romba döntött.

A bangladesi meteorológiai szolgálat közleménye szerint több tucatnyi falut elárasztottak a hirtelen lezúdult eső miatt kialakult víztömegek és sárlavinák.

Mohammed Ali Husszein kormányzati tisztségviselő azt mondta, mintegy százezer embernek kellett elhagynia a Cox's Bazar körzetben fekvő Moheskali szigeten lévő otthonát. Hozzátette, hogy a mentőszolgálatok a helyszínen vannak és ellátják a bajba jutottakat.

Egy moheskali tisztségviselő azt mondta, a szigetet perceken belül elárasztotta az eső. "A szigetlakók az előző nap kiadott riasztást követően arra készültek, hogy a ciklon elől a kialakított menedékhelyekre menjenek, azonban még ezt megelőzően elkezdett ömleni a víz. Végül a legtöbb lakost sikerült biztonságba helyezni" - tette hozzá.