Sorozatgyilkost ítéltek halálra Los Angelesben

2016.06.07. 00:05 Módosítva: 2016.06.07. 00:07

Halálos ítélettel zárult a "Grim Sleeper" néven elhíresült sorozatgyilkos ügye Los Angelesben, írja a BBC. A régebben kukásként dolgozó Lonnie David Franklin Jr. kilenc nőt és egy 15 éves lányt ölt meg 1985 és 2007 között. 

A most 63 éves férfit a múlt hónapban ítélték el, az ügyben rendelkező bíró pedig hétfőn döntött a halálbüntetés mellett. Franklin áldozatai többségükben fiatal, kiszolgáltatott, drogfüggő nők voltak, akiket előbb követett, aztán agyonlőtt vagy megfojtott, végül utak mellett hagyta a holttestüket. 11. ismert áldozatát 1988-ban nem sikerült megölnie, de megerőszakolta és lelőtte, majd kidobta a kocsijából, a lány azonban csodával határos módon túlélte a támadást. 

A gyilkosságsorozatban volt egy 14 éves szünet, ami miatt a nyomozók eleinte kételkedtek benne, hogy tényleg a Grim Sleepert fogták el, amikor Franklin 2007-ben kézre került utolsó gyilkossága után. Végül a DNS-e buktatta le, amit megtaláltak több áldozat holttestén. Lakásában több mint száz nő fényképét találták meg, köztük az áldozatokét is, így nem kizárt, hogy több nővel végzett, mint amennyi holttestet találtak.