Nincs magyar áldozata az orlandói mészárlásnak

2016.06.13. 06:45

Továbbra is folyik az Egyesült Államok történetének legvéresebb lövöldözésében életüket vesztettek azonosítása, azonban az eddigi információk alapján a halálos áldozatok között nincsenek magyarok - mondta helyi idő szerint vasárnap az MTI-nek Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet.

Az Orlando városának honlapján szereplő listán egyelőre továbbra is csak az eddig azonosított nyolc személy neve szerepel. A nagykövetség azt is jelezte, hogy Áder János köztársasági elnök részvétet nyilvánító levelét továbbították a Fehér Házba.

A levélben Áder úgy fogalmaz:

Mindent meg kell tennünk, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék az erőszak, a pusztítás, a terror megszállottjai. Magyarország kész kivenni részét azokból a közös erőfeszítésekből, melyek révén tovább erősíthetjük országaink és állampolgáraink biztonságát.

Vasárnapra virradó éjszaka a Pulse nevű orlandói melegbárban a 29 éves Omar Mateen válogatás nélkül lövöldözni kezdett. Mielőtt a kiérkező rendőrök és különleges egységek agyonlőtték, ötven embert megölt és ötvenhármat megsebesített. Ez az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb tömegmészárlása.

További cikkeink a témában