Tizenegy gyerek halt meg, amikor felborult a csónak

2016.06.19. 15:57

Tizenegy gyerek és egy felnőtt életét vesztette, két gyerek pedig eltűnt, amikor csónakjaikat felborította a vihar az Északnyugat-Oroszországban fekvő karéliai Szjamozero tavon - közölte vasárnap Vlagyimir Markin, az orosz Nyomozó Bizottság (SzKR) szóvivője.

A baleset szombat éjjel történt. Sajtójelentések szerint a meteorológiai szolgálat a tragédiát megelőzően erős viharra figyelmeztetett, írta az MTI.

 Az áldozatok valamennyien Moszkvából érkeztek egy olyan csoporttal, amelynek tagjai vagy árva gyerekek, vagy hátrányos helyzetű családokból származnak, és pihenésüket a moszkvai önkormányzat finanszírozta.

A bűnügyi nyomozásokat végző szövetségi testület vizsgálatot indított az ügyben. A gyerekeket nyaraltató cég vezetőjét, annak helyettesét, valamint két oktatónőt őrizetbe vettek.

A vízitúrát nem jelentették be előre a hatóságoknál, így a bajba jutottak mentése csak éjjel kezdődhetett meg, azután, hogy egy, a partra kivergődött 12 éves kislány értesítette egy part menti falu lakosait.

Öt gyereket kórházban ápolnak. Karélia összes gyerektáborában vizsgálatot indítottak a biztonsági előírások betartásának ügyében. Az Oroszországhoz tartozó köztársaságban a hétfőt gyásznappá nyilvánították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport