Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Az Egyesült Államokba szállították a világ egyik legkeresettebb bűnözőjét

2016.06.23. 13:29 Módosítva: 2016.06.23. 13:30

Az 54 éves Victor Arden Barnard az Egyesült Államok 15 legkeresettebb bűnözőjének listáján szerepelt, és brazil igazságügyi források helyi idő szerint szerdán közölték, hogy átadták őt az amerikai hatóságoknak.

A férfi 2014-ben hagyta el az Egyesült Államokat, tavaly vették őrizetbe egy északkelet-brazíliai üdülővárosban. Fogva tartása alatt állítólag öngyilkosságot kísérelt meg - írta az MTI.

barnard-2

Barnard korábban alapított egy River Road Fellowship névű szektát az Egyesült Államok északi részén található Minnesota szövetségi államban. Több tanú állítása szerint a gyülekezet vezetőjeként rendszeresen megerőszakolta a szektatagok kiskorú lányait 2001 és 2009 között, az általa szervezett üdülőtáborokban. A visszaélésekre úgy derült fény, hogy 2009-ben két lánynak sikerült megszöknie a táborból és jelentették a rendőrségnek a velük történteket.

A nyomozás során az egyik áldozat elmondta, hogy 11 éves volt, amikor családja 1998-ban csatlakozott a közösséghez, a szektavezető pedig két éven belül szexuális kapcsolatot létesített vele, Isten akaratára hivatkozva.

Igazságügyi források szerint a férfi azt állította, hogy a nemi erőszakcselekményeket Krisztus nevében követte el, akinek ő a földi képviselője. A férfit összesen 59 rendbeli szexuális bűncselekménnyel vádolják.