London is kiválna Nagy-Britanniából

2016-06-24T040027Z 1800217436 S1AETLRIYTAA RTRMADP 3 BRITAIN-EU
2016.06.24. 19:53

Londoniak tízezrei írtak alá pénteken egy petíciót, amelyben azt követelik, hogy a főváros váljon függetlenné, és maradjon az Európai Unió tagja.

Délutánig több mint 40 ezren írták alá az interneten a Sadiq Khan főpolgármesterhez intézett felhívást, hogy nyilvánítsa függetlennek Londont az Egyesült Királyságtól, és nyújtsa be a csatlakozási kérelmet az Európai Unióhoz. Az indoklás szerint:

London nemzetközi város, és Európa szívében akarunk maradni!

Nagy-Britanniában a választók közel 52 százaléka a kilépésre szavazott, Londonban viszont 60 százalék a maradásra.Erre hivatkozva azt írják a petíció megfogalmazói, hogy

Lássuk be, hogy nem azonos a véleményünk az ország többi részével. Ahelyett, hogy egymás ellen szavazunk minden választáson, kezdeményezzük hivatalosan a válást, és maradjunk együtt barátainkkal a kontinensen.

Sadiq Khan egy nyilatkozatban pedig azt követelte, hogy London a maga nevében, külön is részt vehessen a kiválási tárgyalásokon.

"Létfontosságú, hogy London hallathassa a hangját a téma megtárgyalásakor, akárcsak Skócia és Észak-Írország", az a két régió, amely szintén a bennmaradásra szavazott - írta. "Létfontosságú, hogy az egységes piac tagja maradjunk" - tette hozzá.

(MTI)  • Hírek
  • Bankszámla