Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Az Oktoberfest is készül a terrorveszélyre

2016.06.30. 13:36

A párizsi, brüsszeli és isztambuli terrortámadások miatt az Oktoberfest szervezői sokkal többet fognak biztonságra költeni, mint korábban – írja a Local.de.

A szervezők száz fővel növelik a biztonsági személyzetet, szúrópróbaszerű csomagellenőrzéseket fognak tartani, vészhelyzet esetén pedig a hangosbemondó-rendszer több nyelvű tájékoztatással készül. Összesen ötszáz körüli rendőr fogja biztosítani a fesztivált, ők is igyekeznek mindenféle vészhelyzetre felkészülni. Korábban azt is bejelentették, hogy idén először lesz biztonsági ellenőrzés a bejáratoknál. Mindez közel 2,8 millió euróval (887 millió forinttal) dobja meg a biztonsági költségeket.

A vészhelyzetek nem ismeretlenek az Oktoberfest számára, 1980-ban már érte terrortámadás a rendezvényt: egy szélsőjobboldali terrorista robbantott, vele együtt 13-an haltak meg, és több mint kétszáz sérült is volt.

A szervezők egyébkét a a túlzsúfoltságtól a terrorizmusnál is jobban tartanak. A kéthetes sörfesztivál minden évben több mint hatmillió látogatót vonz, és már a korábbi években is egyre kaotikusabb helyzetet eredményezett, hogy növekvő számú látogatót kellett bezsúfolni ugyanakkora területre. Idén jobb szervezéssel próbálják elkerülni a torlódásokat.