Konrád
5 °C
17 °C

Az amerikai képviselet közelében robbantottak Szaúd-Arábiában

2016.07.04. 06:50

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Egyesült Államok egyik diplomáciai képviselete közelében Szaúd-Arábiában, írja az MTI. A szaúdi kormányhoz közel álló helyi hírportálok szerint a robbantás Dzsidda vörös-tengeri kikötővárosban történt.

Az Okaz nevű hírportál szerint a merénylő meghalt, más áldozatról nem tudni. A támadó a jelek szerint autóval ment a diplomáciai képviselet közelében álló mecset és kórház felé. A Szabk nevű szaúdi hírportál úgy tudja, hogy két biztonsági őr megsérült a támadásban.

Az amerikai külügyminisztérium egy neve elhallgatását kérő tisztségviselője az AP hírügynökségnek azt mondta: az amerikai nagykövetség értesült a robbanásról és tájékoztatást kért a szaúdi hatóságoktól.

2004-ben egy az al-Kaida terrorszervezethez köthető támadás érte az Egyesült Államok dzsiddai konzulátusát. A több órán át tartó tűzharcban meghalt a képviselet öt helyi alkalmazottja és négy fegyveres támadó.

Az utóbbi időben több, az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadás történt Szaúd-Arábiában. A szélsőséges iszlamista szervezet a Washingtonnal szövetséges monarchiát és kormányát hitetleneknek tartja. A sivatagi királyság részt vesz az Iszlám Állam ellen Irakban és Szíriában harcoló koalícióban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport