A hétvégi véres merényletek után lemondott az iraki belügyminiszter

2016.07.06. 06:13 Módosítva: 2016.07.06. 06:46

Lemondott tisztségéről Irak belügyminisztere kedden, néhány nappal a Bagdadban történt véres terrormerényleteket követően. Az iraki fővárosban a vasárnapi terrortámadásban már az első hírek szerint száznál többen haltak meg, a végső adatok már kétszáznál több halottról szólnak.

Mohamed Gabban egy sajtótájékoztató keretében jelentette be távozási szándékát. Lemondása akkor válik véglegessé, ha Haider al-Abádi miniszterelnök elfogadja azt, írja az MTI.

A vasárnapi kettős öngyilkos merénylet volt eddig a legvéresebb a számos robbantásos támadás közül, amely Szaddám Huszein elnök hatalmának megdöntése, az amerikai vezetésű 2003-as iraki invázió óta történt. Dzsihadisták egy csoportja vasárnap hajnalban levegőbe röpítette robbanóanyaggal megpakolt teherautóját az iraki főváros Karrada kereskedelmi negyedének egyik forgalmas utcáján.

A másik merényletet as-Saab észak-bagdadi síita negyed egyik piacán követték el. A legújabb, kedd esti mérleg szerint a két robbantás halálos áldozatainak száma összesen elérte a 250-et. A támadások elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport