Ön büszke lenne rá, ha Nagyonhülye nevű városban lakna?

2016.07.11. 15:12

Új tagja van a vicces nevű francia települések szövetségének, írja a Local. Nem egy Monty Python-jelenetről van szó, ez a szervezet tényleg létezik, már 13 éve.

Idei gyűlésüket Marans faluban tartották, melynek nevét ugyanúgy kell kiejteni, mint a marrant szót, ami azt jelenti, vicces. A hétvégén új taggal bővítették a mókás nevű települések listáját, ez pedig Trécon. Pont úgy hangzik a neve, mint a „très con” kifejezés, ami annyit tesz: nagyon hülye

Nagyonhülye polgármestere büszke a városára, de leszögezi, hogy annak lakói semmivel sem hülyébbek, mint bárki más. 

Hozzáteszi, hogy sajnos gyakran előfordul, hogy ellopják a városnévtáblát. Ez a szervezet 38 többi településén is állandó probléma. 

Íme néhány említésre méltó tag: Monteton (Mellbimbóm), Corps-Nuds (Meztelen-Testek, ahol rendszeresen pózolnak pucér turisták a táblával), Vinsobres (Józanbor), Poil (Szőr), viszont ha azt akarjuk mondani, Poilba megyek, egyúttal azt is mondjuk, pucéran megyek (à Poil). És végül Orgy, ami csak angolul vicces, mert úgy orgiát jelent. 

Vicces nevű települések persze nemcsak Franciaországban vannak, hanem például Ausztriában vagy Törökországban is  • Tippek
  • Biztosítás