Adalbert
13 °C
21 °C

Tartalékosnak hívják a hazafias franciákat

000 ARP4229496
2016.07.17. 08:35

Franciaország belügyminisztere arra szólított fel minden hazafias francia polgárt, hogy a biztonsági erőknél jelentkezzen tartalékos szolgálatra. Bernard Cazeneuve azt mondta, mindenki, aki akar, önkéntesként csatlakozhat a rendőrség munkájához.

Manuel Valls francia kormányfő közben arról beszélt, hogy a nizzai merénylő csupán tette előtt röviddel fordult a radikális iszlámhoz. A nyomozás során kiderült, hogy a támadó "nagyon gyorsan radikalizálódott" - mondta Valls. A kormányfő hozzátette, hogy az Iszlám Állam célzottan olyan magányos elkövetőket szólít fel támadásra, akik ismeretlenek titkosszolgálataink számára.

Nizzában csütörtök este egy 31 éves tunéziai férfi bérelt teherautóval belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe, és közben lövéseket adott le a város tengerparti sétányán. A támadásnak 84 halottja és 303 sebesültje van, utóbbiak közül 121-en még kórházban fekszenek, 26 embernek pedig válságos az állapota. A támadást szombaton az Iszlám Állam vállalta magára.