60 forintért szabdalta halálra adósait egy indiai boltos

2016.07.29. 13:22

Egy indiai férfit lefejeztek, feleségét pedig halálra szabdaltak csütörtökön egy 15 rúpiányi, azaz nagyjából 60 forintnyi összeget kitevő tartozás miatt. A pár után három árva maradt.

Az Uttar Pradesh államban történt brutális bűncselekmény áldozatai a Dalit nevű alsó kasztba tartoztak, a tettes viszont egy náluk magasabb társadalmi besorolású élelmiszerboltos volt, akivel a pár közölte vele, hogy időre van szükségük ahhoz, hogy törlesszék a nála vett három csomag süti árát.

 

A BBC által ismertetett rendőrségi információk szerint a  Mainpuri falubeli boltos,  Ashok Mishra az utcán állította meg adósait, akik azt mondták neki, hogy még este felveszik a napidíjukat, és utána fizetnek. Mishra azonban csak üvöltött tovább, mire a pár a közeli mezők felé vette az irányt. A voltos erre gyorsan hazaszaladt, otthon felkapott egy fejszét, majd adósai után eredt, és halálra csépelte őket. 

Mainpuri Dalit-jai egy emberként keltek fel a brutális gyilkosság hírére, eltorlaszolták a faluba vezető utakat. Az alsóbb kasztúak körében azóta nőtt a feszültség, hogy július elején  Gujarat államban a szent tehenekre vigyázó őrök megtámadtak egy Dalit kasztbélit, aki egy halott marha tetemét nyúzta meg.