Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Ingyen wifivel csalogatnák vissza Brüsszelbe a turistákat

2016.08.03. 19:20 Módosítva: 2016.08.03. 19:20

Ingyenes wifi-hálózatot építenek ki a brüsszeli metróban, szeptembertől minden állomáson elérhető lesz majd, írja az MTI. A belga kormány informatikáért felelős államtitkárának közleménye szerint az ingyenes wifivel a turisták számára próbálják vonzóbbá tenni Brüsszelt, mivel az utóbbi időben — valószínűleg a terrortámadások miatt — jelentősen visszaesett az idegenforgalom a városban

Az intézkedés része annak a 1,5 millió eurós kampánynak, amelynek célja, hogy valós képet mutasson a városról a közösségi oldalakon és a turizmussal foglalkozó portálokon. Az ingyen wifi először a nagy forgalmat bonyolító Porte de Hal megállón lesz elérhető, de szeptember elejére minden állomáson igénybe lehet majd venni. Brüsszelben jelenleg is 54 internet-elérési pont üzemel, ezek száma a rendszerfejlesztési programnak köszönhetően évente 10-15 újabb területtel bővül. Ennek következő lépcsőfoka lesz a metróállomásokon kiépítendő hálózat.

Az államtitkár azt is hozzátette, a turisták azok az alacsonyabb jövedelmű helyi családok is jól járnak, akiknek nincs internet-előfizetéssel.