Szomáliai származású norvég gyilkolt Londonban

000 DT6RE
2016.08.04. 06:47 Módosítva: 2016.08.04. 07:32

Egy nő meghalt, öt ember megsérült, amikor szerda este egy férfi késsel támadt rájuk London központjában, a Russell Square-en – írja a BBC. A támadót, egy 19 éves férfit a rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították, a CNN tudósítása szerint jelenleg rendőri őrizet alatt van egy kórházban. A londoni rendőrség később közölte, hogy a férfi szomáliai származású norvég állampolgár.

A férfi válogatás nélkül támadt rá a járókelőkre este fél 11 körül. A támadásban egy hatvanas éveiben járó nő halt meg, akin hiába próbáltak meg segíteni, a helyszínen meghalt. A rendőrség később megerősítette, hogy a hatvanas éveiben járó nő amerikai állampolgár volt. Rajta kívül két nő és három férfi sebesült meg, ők brit, amerikai, ausztrál és izraeli állampolgárok. Az öt sérültből hármat már elengedtek a kórházból, a másik két főt még ápolják, az ő állapotuk súlyosságáról egyelőre nincs hír.

A rendőrség szerint a támadó labilis elmeállapota a meghatározó az ügyben, terrorizmusra semmilyen bizonyíték nem utal. London polgármestere, Sadiq Khan arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak nyugodtak és éberek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport