Ödön
1 °C
11 °C

Szomáliai származású norvég gyilkolt Londonban

000 DT6RE
2016.08.04. 06:47 Módosítva: 2016-08-04 07:32:00

Egy nő meghalt, öt ember megsérült, amikor szerda este egy férfi késsel támadt rájuk London központjában, a Russell Square-en – írja a BBC. A támadót, egy 19 éves férfit a rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították, a CNN tudósítása szerint jelenleg rendőri őrizet alatt van egy kórházban. A londoni rendőrség később közölte, hogy a férfi szomáliai származású norvég állampolgár.

A férfi válogatás nélkül támadt rá a járókelőkre este fél 11 körül. A támadásban egy hatvanas éveiben járó nő halt meg, akin hiába próbáltak meg segíteni, a helyszínen meghalt. A rendőrség később megerősítette, hogy a hatvanas éveiben járó nő amerikai állampolgár volt. Rajta kívül két nő és három férfi sebesült meg, ők brit, amerikai, ausztrál és izraeli állampolgárok. Az öt sérültből hármat már elengedtek a kórházból, a másik két főt még ápolják, az ő állapotuk súlyosságáról egyelőre nincs hír.

A rendőrség szerint a támadó labilis elmeállapota a meghatározó az ügyben, terrorizmusra semmilyen bizonyíték nem utal. London polgármestere, Sadiq Khan arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak nyugodtak és éberek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?