Még egy áldozata van a nizzai merényletnek

2016.08.05. 08:27

Csütörtök este meghalt a kórházban három héttel ezelőtti nizzai merénylet egyik sérültje, ezzel 85-re emelkedett a halálos áldozatok száma, írja a Reuters. A férfi egész családjával vett részt a július 14-i francia ünnepségen, amikor a tűzijátékról hazafelé tartó tömegbe hajtott egy Iszlám Állam által radikalizált férfi teherautóval.

A férfi felesége és a fia a helyszínen meghaltak, ő, és a 14 éves lánya kórházba kerültek. Csütörtökön a férfi is meghalt, lányát továbbra is kórházban ápolják.

A július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékra érkezett tömegbe hajtott késő este egy teherautó Nizzában a parti sétányon, 84 embert megölve ezzel. A nizzai merénylet elkövetője a 31 éves, Tunéziában született Mohamed Lahouaiej Bouhlel volt. Franciaországban élt, fuvarozóként dolgozott. Hétköznapi bűncselekmények elkövetése miatt volt már összeütközése a törvénnyel, de nem volt a megfigyelt potenciális radikálisok között.

A szomszédai szerint csendes, magának való ember volt, nem különösebben vallásos. A párizsi főügyész szerint csupán a támadás előtti néhány héten kezdett el komolyan érdeklődni a radikális iszlám iránt. Másfél nappal a támadások után az Iszlám Állam a terrorszervezethez köthető Amaq hírügynökségen keresztül magára vállalta a nizzai támadás elkövetését.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport