Júlia, Rita
13 °C
26 °C

Vlagyimir barátom - már így beszél Putyinról Erdogan

GettyImages-489656894
2016.08.07. 19:13

Recep Tayyip Erdogan török államfő szerint a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartandó augusztus 9-i szentpétervári találkozója új fejezetet nyit majd Ankara és Moszkva kapcsolatában - derül ki a török elnök által a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott, vasárnap közölt interjúból.    

"Történelmi látogatás lesz, új kezdet. Úgy hiszem, a Vlagyimir barátommal tartandó megbeszélésünkön új fejezet nyílik a kétoldalú kapcsolatokban. Országaink előtt még sok közös teendő áll" - jelentette ki a török állam feje.

Erdogan szerint Oroszország nagyon fontos szerepet játszik a szíriai konfliktus rendezésében. "Oroszország nélkül nem lehetséges megoldást találni a szíriai problémára. Csak a Moszkvával folytatandó együttműködésben tudjuk rendezni a válságot Szíriában" - mondta a török elnök.    

Az Európai Unióval kapcsolatban a török államfő úgy vélekedett, hogy az EU már 53 éve nem tartja meg a Törökországnak adott ígéreteit. "Az EU 53 éve bolondít minket. Mi pedig következetesen bizonyítjuk tisztességességünket, és ugyanezt várjuk az uniótól is. Fel kell hagyniuk a kettős mércék politikájával" - vélekedett Erdogan.    

A török államfő Mihail Guszmannak, a TASZSZ első vezérigazgató-helyettesének adott interjút.