Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

19 év után derült ki, hogy lopott gyereket nevelt

2016.08.15. 11:50

Egy dél-afrikai bíróság tíz év börtönre ítélt hétfőn egy nőt, akiről csak tavaly februárban derült ki, hogy 19 éve ellopott a kórházból, alvó édesanyja mellől egy csecsemőt.

A most 52 éves nő a fokvárosi Groote Schuur Kórház szülészetéről vitte el a babát 1997-ben, majd a sajátjaként nevelte fel a vér szerinti családja által Zephany Nurse névre keresztelt lányt. Az egész történetre soha nem is derült volna fény, ha a lány vér szerinti húga véletlenül nem ugyanabba a gimnáziumba kezd el járni, mint ő.

Az első osztály megkezdő kisebbik lány diáktársainak tűnt fel, hogy nagyon hasonlít egy néhány évvel idősebb, akkor végzős lányra. Ezt a szüleinek is elmesélte, akik ezután felkeresték az idősebb lányt, és rögtön arra gondoltak, hogy ő lehet a rég elveszettnek hitt első gyerekük.

A váratlanul megtalált lány azóta maga is babát vár. Az őt felnevelő anya az ítéletet hozó bíró szerint az előre kitervelt csecsemőlopás olyan súlyos bűntény, hogy ilyen hosszú idő után is börtönbüntetést érdemel.  • Vennék
  • Hírek