Gyula
7 °C
20 °C

Meghalt egy szudáni migráns egy verekedésben Calais-nál

2016.08.23. 15:21

Egy harmincas éveiben járó szudáni bevándorló belehalt sérüléseibe, miután kedden reggel afgán és szudáni származású menedékkérők összeverekedtek az észak-franciaországi Calais közelében, ahol több ezer menekült torlódott fel, írja az MTI. 

A hivatalos összesítés szerint ő volt a tizenegyedik migráns, aki életét vesztette Calais városában, illetve annak közelében 2016 január elseje óta. Egy másik szudáni bevándorló, aki részt vett az összecsapásban, a fején sebesült meg, de már nincs életveszélyben.

Rendőrségi források szerint a verekedés azoknak a területeknek az egyikén történt, amelyeket a migránsok arra használnak, hogy visszatérjenek a Dzsungelnek nevezett nyomornegyedhez, ha Calais-ban sikertelenül próbálnak felmászni a Nagy-Britanniába tartó teherautókra.

Hétfőn késő este a rendfenntartó erőknek több menetben kellett kiszorítaniuk a 20-30 bevándorlóból álló csoportokat a főutakról, amelyeken át a feljebb található A16-os autópályára igyekeztek eljutni - ez köti össze Belgiumot Calais-val.

A Dzsungel egy hatalmas nyomornegyed Calais közelében, amely jelenleg majdnem hétezer bevándorlónak ad otthont. A migránsok száma rekordmértékben, több mint 50 százalékkal növekedett júniushoz képest - állítják a francia hatóságok. A segélyszervezetek szerint még ennél is több, legalább kilencezer migráns van a calais-i térségben.

Afganisztánból, Szudánból vagy Irakból abban a reményben érkeznek bevándorlók Észak-Franciaországba, hogy át tudnak kelni a La Manche csatornán Nagy-Britanniába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport