Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre agresszívabbak az embercsempészek Calais-ben

2016.08.26. 10:29

Minden eddiginél direktebb módszerrel dolgoznak a calais-i embercsempészek, írta a BBC. A csatorna partján fekvő francia város embercsempészei éjjel szemétből, törmelékből, fatörzsekből emelnek útzárakat, a megálló kamionokra pedig menekülteket terelnek fel. Az embercsempészek igen agresszívek, és hosszú botokkal vannak felszerelve, számoltak be a lap munkatársai.

Calais-ben közel 9000 menekült várakozik, és készül arra, hogy valamilyen módon Angliába jusson. Eddig a csatorna alatt futó vonatalagútban keltek át a túloldalra, vagy a kompra szöktek fel, de ezeket az útvonalakat mára már erősen őrzik.

Az embercsempészek ezért az angol teherautókban próbálják elbújtatni a menekülteket. 

A feszültség azért fokozódik, mert a menekültek nem akarják a telet a hírhedt, szögesdrótokkal körülvett menekülttáborban tölteni, még a hideg beállta előtt átjutnának az Egyesült Királyságba. 

A hatóságok azt javasolják, hogy az autósok éjfél és hajnali 6 közt kerüljék el ezt az utat. A rendőrség további 140 rendőrt vezényelt a környékre.