Enyhítettek a korrupcióval gyanúsított volt román kormányfő felügyeletén

2016.09.10. 10:55

Enyhített a román legfelső bíróság Victor Ponta volt román kormányfő hatósági felügyeletén, amelyet a vádhatóság rendelt el a korrupcióval gyanúsított szociáldemokrata (PSD) politikus ellen – írja az MTI.

A dolog háttere, hogy Pontát kedden újabb bűnvádi eljárás alá vonták politikai befolyással való visszaélés és pénzmosásban való bűnsegédlet gyanújával.

Korábban 60 napos felügyelet alá vonták, de ezt a szombati döntés felülírta, így Pontának immár szabad ügyéről a nyilvánosság előtt nyilatkoznia, és az országot is elhagyhatja, de továbbra is hetente kell jelentkeznie a rendőrségen.

Az ügyészek szerint Ponta PSD-elnökként 2012-ben befutó parlamenti helyet ígért a PSD egyik politikusának egy 220 ezer eurós illegális pártfinanszírozás fejében.

Pontát korábban okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnrészesség gyanújával állította bíróság elé a DNA az úgynevezett Turceni-Rovinari ügyben. A per érdemi tárgyalása márciusban kezdődött.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek