11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Orbán a V4-ek segítségét ígérte Bulgáriának

2016.09.14. 09:18

Mindenkinek meg kell értenie, hogy Európa jövője nem Brüsszelben dől el, hanem itt ahol állok. Bulgária sikere mindannyiunk érdeke”

– mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a bolgár-török határon Bojko Boriszov bolgár kormányfővel közös sajtótájékoztatóján. Orbán kijelentette, hogy a visegrádi országok úgy döntöttek, támogatják Bulgária határvédelmét, és pénteken Pozsonyban, a rendkívüli EU-csúcson is kezdeményezni fogják, hogy az uniós tagállamok segítsék Szófiát a feladatában.

Boriszov is egyetértett abban Orbánnal, hogy a schengeni határokat meg kell védeni. Ezt Bulgária az övezeten kívülről teszi meg, fontosnak tartja, hogy Európa egységes legyen a migráció kérdésében.

Orbán Viktor kedd este egyszerre találkozott Boriszovval és a szerb miniszterelnökkel, Alexander Vučić -csal. A beszámolók szerint migrációról egyeztettek, ahogy a múlt héten a visegrádi országokkal, Szlovákiával, Csehországgal és Lengyelországról is erről tárgyalt. Orbán akkor egy közös uniós hadsereg felállítását és a nemzetállamok megerősítését szorgalmazta.  • Hírek
  • Bankszámla