Öngyilkos lett egy nő, mert kikerült a netre a szexvideója

2016.09.15. 21:38 Módosítva: 2016.09.15. 21:39

Egy 31 éves olasz nő, Tiziana egy éve készített egy szexvideót a barátjával, amit elküldött egy néhány ismerősének, köztük a volt barátjának is. Elvileg az volt a célja, hogy féltékennyé tegye az exét, de a videót kirakták a netre és nagyjából egymillió ember nézte meg. Ezek után otthagyta a munkáját és elköltözött Toszkánába, de ott is előkerült a történet, a videóban hallható "Filmezel? Gratulálok" pedig egy netes vicc lett.

Tiziana nevet akart változtatni, de közben elindított és a videó készítése után egy évvel megnyert egy személyes adatok törléséről szóló pert: a "right to be forgotten", azaz a felejtéshez való jog alapján rengeteg oldalnak kellett eltávolítania a róla készült videót. De ettől még 20 ezer euró, több mint 6 millió forint perköltséget kellett megfizetnie, amit az olasz újságok egy végső döfésnek neveztek. A nagynénje nápolyi házában találtak rá felakasztva, a temetését élőben közvetítette az olasz tévé, a videókat egy évvel ezelőtt megkapó férfiakat pedig becsületsértés miatt kérdezték ki a rendőrök (BBC, The Local).

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben valaki másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport