Előkerült az eltűnt magyar kutató holtteste Dagesztánban

2016.09.19. 15:43

Megtalálták annak a fiatal magyar biológusnak a holttestét, aki fél évvel ezelőtt tűnt el az oroszországi Degesztánban. A 27 éves Török Pétert március 5-én látták utoljára ismerősei Mahacskalában.

Török Péter Zsolt
Török Péter Zsolt

Az extrém túrázásban és a hosszú oroszországi utakban is járatos fiatalember egyedül indult útnak a Kaszpi-tenger partján fekvő városból, hogy felkeresse a Szulakszkij-kanyont.

Eltűnésekor a baleset mellett felmerült annak lehetősége is, hogy a Kaszpi-tenger mentén fekvő területen lévő fegyveres csoportok rabolhatták el.

Márciusban folyamatosan kutattak Török Péter után, a lábnyomát is megtalálták a folyóparton, ám a nyomokból kivehető volt, hogy visszafordult a folyótól.

Áprilisban azonban feladták a keresését.

A Regnum.ru tudósítása szerint nem kétséges a személyazonossága, iratait és sátrát is megtalálták a holttest mellett.

A nyomok szerint baleset történt, megcsúszott egy sziklán és halálos fejsérülést szenvedett.

Ismerőseitől annyit tudni lehetett, hogy rövid útra készült, nem vitt magával nagyobb mennyiségű élelmiszert és meleg ruhát, tehát azt sem tervezte, hogy az ebben az időszakban még mínuszba hajló éjszakát a szabadban töltse.

Török Péter Zsolt a Moszkvában tanult a Népek Barátsága Egyetemen (RUDN) majd a Debreceni Egyetemen szerzet PhD-t.   • Hírek
  • Hírek