A brit külügy szembesítette a magyar kormányt a kampány egyik hazugságával

2016.09.21. 21:51 Módosítva: 2016.09.21. 21:53

A brit külügyminisztérium szerda este rövid nyilatkozatban utasította vissza a magyar kormány kampányanyagának azon részét, amelyben azzal riogatják a világot kevésbé ismerő magyar választókat, hogy London egyes részeire a menekültek miatt nem biztonságos belépni. A kormány gyűlöletkampányában no-go-zónáknak nevezett  területeket a hatóságok állítólag nem tudják ellenőrzésük alatt tartani.

A minisztérium azt írja, hogy mindez nem igaz. Nincsenek olyan területek az Egyesült Királyságban, amelyeken ne lehetne érvényt szerezni az Egyesült Királyság törvényeinek - áll a Foreign Office állásfoglalásában.

A külügyminisztériumi szóvivője közölte, hogy a budapesti brit nagykövetség már kifejezte aggályait a magyar kormánynak a szórólap tartalma miatt.

Szijjártó véletlenül találkozott angolokkal

A nevetséges állítással a BBC szembesítette Szijjártó Pétert, aki rettentő kínos magyarázkodásba menekült. 

Járt már az Egyesült Királyságban, járt már Londonban? – kérdezte Szijjártót a műsorvezető. Azt felelte: persze, és nagyon szereti Londont, és nincs vele probléma. "És mégis azt hiszi, vannak no-go-zónák a városban, amiket a migránsok uralnak?!" - mondta erre a műsorvezető meglepődve. "Ez nevetséges, használhatja a szemét, nevetséges" - folytatta. "Persze, hogy használhatom, és általában szoktam is" - válaszolt rá Szijjártó.