18 halott a nepáli buszbalesetben

2016.09.27. 15:50

Legalább 18 halottja van annak a nepáli balesetnek, ahol egy busz megcsúszott egy hegyi úton, írja a Belfast Telegraph. A busz szokatlanul tömve volt, ez annak tudható be, hogy falusi lakosokat szállított haza, hogy felkészülhessenek a "jó győzelmét szimbolizáló" Dashain fesztiválra, ami szombaton kezdődik és Nepál legfontosabb ünnepélyének számít.

A buszon annyian utaztak, hogy sokaknak már csak a tetején jutott hely. Ez ugyan tilos Nepálban, de a busz egy hegyi úton haladt, amiket a rendőrség nem szokott ellenőrizni. A baleset vélhetően azért történt, mert a földcsuszamlások miatt az útra iszap került, amit a buszvezető megpróbált kikerülni. Eközben csúszott meg a busz kereke, a jármű pedig lefordult az útról és csak több mint 300 méterre, az Ankhu folyó partján állt meg.

Az áldozatokat a rendőrség, a hadsereg és a helyiek is segítették, közülük tizenhármat helikopterrel szállítottak Katmanduba. Az ehhez hasonló balesetek nem ritkák Nepálban, ugyanis a hegyi utak nincsenek karbantartva és sokszor a járművek is rossz állapotban vannak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport