Lebombáztak két kórházat? Hát ez rohadt vicces!

2016.09.29. 19:55 Módosítva: 2016.09.29. 20:11

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a saját népét válogatott eszközökkel (például hordóbombákkal, kórházak szétlövésével és vegyi fegyverekkel) irtó szíriai rezsim cinikussága nem ismer határokat, az ország ENSZ-nagykövete azonban csak rátett egy lapáttal.

Ugyanis amikor az al-Dzsazíra egy újságírója arról kérdezte, hogy az ő rezsimjük bombázott-e le két kórházat az éjjel az ostrom alatt álló Aleppó városában, egy kaján vigyorral válaszolt.

Vagy legalábbis ezt állítja az al-Dzsazíra, mert sajnos a videón nem sok látszik a dologból.

Az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun egyébként úgy jellemezte a helyzetet, hogy "még egy mészárszék is humánusabb hely" Szíriánál.  A szíriai ENSZ-nagykövet performanszáról pedig azt mondta, nem érti, min mosolygott a diplomata, amikor kormányát háborús bűncselekmények elkövetésével vádolják.

De az amerikaiaknak is kezd elegük lenni az oroszok által szponzorált szíriai rezsim megbékítéséből. John Kerry külügyminiszter ugyanis az MTI híre szerint közölte, a Moszkvával Szíriáról folytatott tárgyalások felfüggesztésének határán állnak. Azt mondta:

Értelmetlen itt ülni és komolyan venni bizonyos dolgokat olyan bombázások tükrében, mint amilyenek jelenleg is zajlanak.