Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terrorcselekmény gyanújával tartóztattak le egy francia gimnazistát

2016.10.01. 15:45

Elfogott a francia rendőrség egy 15 éves gimnazistát, akit azzal vádolnak, hogy terrorcselekményre készült. A gyanú szerint a fiút egy franciai dzsihadista szervezet irányította. A gimnazista kódolt üzeneteken keresztül tartotta a kapcsolatot a szervezet egyik vezetőjével, Rachid Kassim-mal a Telegramon, - ami a francia radikálisok körében a legelterjedtebb kommunikációs eszköz. A fiút még szerdán fogták el szülei otthonában, Domont-ban, és 48 órán keresztül kihallgatták. A vizsgálat egyik ismerője szerint a fiú azt mondta, végül elállt a tervtől és nem tervezett terrorcselekményt.

A hatóságok szerint a fiú nagyon aktív volt a Telegramon, és több olyan csatornát is követett, ami dzsihadista propagandát hirdet. Szeptember 14-én már Párizsban is letartóztattak egy tinédzsert, aki állítólag erőszakos cselekményre készült, a - most előállított fiú vele is kapcsolatban volt. És mindketten

A francia miniszterelnök Manuel Valls szerint a szélsőséges eszmék egyre népszerűbb a francia fiatalok körében, közel 15 ezerre tehető azoknak a száma, akik radikalizálódtak.