18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Agyonlőtték a Köpcös ügyén dolgozó bírót Mexikóban

2016.10.18. 22:15

Kedden Mexikóban agyonlőttek egy szövetségi bírót, aki többek között El Chapo ügyében járt el - írja a New York Daily News. A drogbáró perében érintett Vincente Bermudez Zacariast metepec városában található otthona előtt, az utcán lőtték fejbe, amikor futni indult. A 37 éves férfit azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni.

A bíró Joaquin 'El Chapo' Guzman ügyén kívül más hasonló eseteken is dolgozott, így több befolyásos maffiózónak is lehetett rá oka, hogy eltetesse láb alól. Ilyen például a Zetas kartellhez tartozó, jelenleg a Altiplano börtönben raboskodó Miguel Trevino pere. Az Altiplano viszonylag közel fekszik a meggyilkolt Bermudez Zacarias lakhelyéhez. 

El Chapo, vagy ahogy magyarul elhíresült, a Köpcös filmbe illő életű mexikói drogbáró, már harmadjára ül börtönben. Az első két alkalommal sikerült megszöknie, de a bravúr ellenére elfogták. A következő lépés valószínűleg az Egyesült Államoknak való kiadatása lesz, amire 2017 elején kerülhet sor. 

A lelőtt bíró ügyét Enrique Pena Nieto, mexikói elnök szavai szerint személyesen a főügyész fogja kivizsgálni, de további részleteket nem közölt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport