16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Felvette az Iszlám Állam, hogyan robbant fel egy orosz helikoptert

2016.11.04. 06:55

Kényszerleszállást hajtott végre csütörtökön a szíriai Palmüra közelében egy orosz helikopter, amelyre a landolást követően lövéseket adtak le - állítják egybehangzóan helyi források. A személyzetet egy másik helikopterrel biztonságban elmenekítették a Latakia tartományban lévő Hmeimím orosz légitámaszpontra. Az Iszlám Állam hírügynöksége, az Aamák Homsz tartománytól keletre, Huvajszisz településre helyezi az incidenst, és állítja, az ő fegyveresei lőttek ki irányított rakétát a Mi-35-ösre.

A támadásaikat gondosan dokumentáló dzsihadisták egy videót is feltettek a netre, melyen látszik, hogy a harci helikopter segítségére érkezett a Mi-8-as mentőhelikopteren kívül egy GAZ Tigr páncélozott terepjáró és egy BPM–97 Visztrel lövészpáncélos is:

A Szana szíriai állami hírügynökség állítja, a helikopter humanitárius segélyt szállított egy  Palmürától 40 kilométerre található településre. A nemzetközi presztízs szempontjából fontos várost és környékét tavasszal foglalta vissza az Iszlám Államtól az orosz légierő támogatásával harcoló szír hadsereg.

A helikoptereket a repülőgépeknél nagyobb hatásfokkal szedik le a könnyű légvédelmi fegyverzettel és vállról indítható rakétákkal felfegyverzett dzsihadisták. Júliusban például két orosz pilóta vesztette életét, amikor gépüket találat érte a levegőben.

És a B-változat: önmegsemmisítés történt

A cikk megjelenése óta tanakodtunk egyet, mi is történhetett, és arra jutottunk, nem az iszlamisták, inkább az orosz egységek semmisítették meg a meghibásodott helikoptert, miután valószínűleg arra jutottak, nem tudják elvinni egy biztonságosabb helyre, viszont azt sem akarták, hogy az ellenség kezére jusson.  • Hírek
  • Hírek