Száz rendőr keresi a francia szerzetesotthonban gyilkoló férfit

2016.11.25. 06:19

A francia rendőrség nagy erőkkel keres egy fegyveres férfit, miután holtan találtak egy női alkalmazottat egy nyugdíjas szerzeteseknek fenntartott dél-franciaországi otthonban - írja az MTI péntek hajnalban helyi hivatalos forrásokra hivatkozva.

A Hérault megyei közigazgatási hivatal szűkszavúan csak arról számolt be, hogy egy nőt holtan találtak a Montferrier-sur-Lez helységben lévő otthonban, és hogy bűncselekmény történt.

Azonban más források már azt is közölték, hogy egy idős nőt szúrtak le az otthonban, amelyben 60 nyugdíjas szerzetes, volt afrikai misszionáriusok élnek. Az egyik forrás szerint mielőtt leszúrták, a nő értesítette a rendőrséget, hogy egy álarcos férfi hatolt be az otthonba. Egy másik forrás szerint semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna. A terrorfélelem nem véletlen: július végén két iszlamista tinédzser gyilkolt meg egy 85 éves papot.

Frissítünk, frissítünk: Péntek délre a gyanúsított azonosítását követően a rendőrség deklarálta, hogy nincs iszlamista szál a bűncselekményben. A férfit még mindig keresik.

A csendőrség egyik szóvivője később közölte, hogy a tettest - akinél az AFP szerint puska is  volt a késen kívül - a biztonsági erők mintegy száz tagja keresi a környéken. A megölt nő az otthon alkalmazottja volt, és az épületen kívül találtak rá: a keze meg volt kötözve, szája betömve. Meggyilkolásának körülményeit egyelőre nem ismerik, és nem tudják a tettes indítékát sem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport