Összecsapások törtek ki Ugandában

2016.11.27. 15:22

Harcok törtek ki Uganda nyugati részén a biztonsági erők és egy törzsi milícia tagjai között, az összecsapásokban legalább 55-en haltak meg, írja az MTI a helyi rendőrségi szóvivő információi alapján.

Az eset a fővárostól, Kampalától 380 kilométerre nyugatra található Kasese városában, a Rwenzururu Királyság székhelyén történt. A tájékoztatás szerint a királyságban élő bakonzo törzs harcosai szombat este támadták meg a katonákkal együtt járőröző rendőröket, és megöltek közülük 14-et. A biztonsági erők 41 támadóval végeztek, 15 törzsi vezetőt pedig őrizetbe vettek. Az EFE spanyol hírügynökség az ugandai televízióra hivatkozva arról számolt be, hogy a katonák az ugandai elnököt rendszeresen bíráló Charles Wesley Mumbere királyt is elfogták és helikopterrel a fővárosba szállították.

A rendőrségi szóvivő elmondta: gyanújuk szerint a támadást politikai okokból követték el.

A Rwenzururu Királyság évtizedek óta harcol területe, a Kongói Demokratikus Köztársasággal szomszédos hegyvidéki régió függetlenségéért.

A három évtizede hatalmon lévő Yoweri Museveni ugandai elnök 2009-ben hivatalosan elismerte a királyságot, de ezzel annak vezetőjét végrehajtói hatalommal nem, csupán a népét érintő kulturális és társadalmi ügyekkel kapcsolatos döntési jogkörrel ruházta fel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport