Csongor
0 °C
9 °C

Egy fegyveres megtámadta a pizzázót, ahol a kamuhírek szerint Clinton gyerekeket molesztált

2016.12.05. 15:53 Módosítva: 2016.12.05. 16:56

A washingtoni rendőrség letartóztatott egy férfit, aki gépkarabéllyal ment igazságot tenni egy pizzázóba, mert azt hitte, hogy Hillary Clinton gyerekmolesztáló köröket tart ott, írja a TheGuardian. Senki nem sérült meg az akció során. 

A Comet Ping Pong nevű étterem az utóbbi időben nagy médiafelhajtást kapott, de nem az ételei miatt. Azt terjesztették róla, hogy Hillary Clinton és kampányfőnöke,  John Podesta gyerekmolesztáló köröket rendeznek a pizzázó hátsó szobáiban. Az esetet el is nevezték "Pizzagate"-nek. Persze az egésznek semmi valóságalapja nincs, de úgy tűnik, hogy vannak, akik elhitték, a sztorit pedig Trump leendő nemzetbiztonsági tanácsadójának fia is terjesztette.

A múlt hónapban több médium, köztük a Washington Post és a New York Times is beszámolt róla, hogy az étterem tulajdonosa halálos fenyegetéseket is kapott a Pizzagate miatt. A támadó is ezért ment a családokkal telezsúfolt étterembe, ugyanis szeretett volna személyesen utánajárni az esetnek. 

A beszámolók szerint a férfi a fegyverét nekiszegezte az egyik éttermi dolgozónak, aki ettől megijedt és elmenekült, majd értesítette a rendőrséget. A támadót a pizzériában fegyverezték le, majd őrizetbe vették.