Botond, Mózes
EUR 386,95 Ft
USD 372,07 Ft
14 °C
29 °C

Legalább 36 halottja volt az oaklandi tűznek

2016.12.06. 06:47

Három holttest kivételével minden áldozatát azonosították a péntek éjszakai oaklandi tűznek, amely egy zenei partin pusztított. A raktárból átalakított művészeti szórakozóhelyen legalább 36 ember vesztette életét – írta a CNN. 

Az áldozatok száma azonban nagyobb is lehet, eddig ugyanis csak a tragédia helyszínének 70 százalékát tisztították meg a tűzoltók. Egyelőre nem zárja ki a rendőrség a bűncselekmény gyanúját sem, de a tűz okáról a hatóságok szerint még korai beszélni.

A központ tulajdonosa nem volt az épületben, amikor a tűz kiütött. Derick Ion Almena a Szellemhajó művészeti központ vezetője volt, az áldozatokat szimbolikusan saját gyermekeinek nevezte, akiket személyesen ismert.

A tűz és a füst nagyon gyorsan terjedt a helyiségekben, ahol 55 ember tartózkodott a tragédia pillanatában.

A tűz az egyik legpusztítóbb volt Oaklandban az elmúlt évtizedekben. Ehhez mérhető csak az 1991-es, 25 ember életét követelő tűz volt a kaliforniai városban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla