Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Gyilkossági kísérletért ült Görögországban a freiburgi lány afgán gyilkosa

2016.12.15. 15:54

Gyilkossági kísérletért tíz év börtönbüntetést kapott Görögországban az az afgán menekült, akit a 19 éves freiburgi orvostanhallgató, Maria Ladenburger megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolnak, de a görög hatóságok egy év után feltételesen szabadlábra helyezték – írja az MTI. A magát most 17 évesnek valló Hussein K. a szabadlábra helyezése után szökött Görögországból Németországba, ahol kísérő nélküli kiskorúként menedékjogot kapott, és nevelőszülőknél helyezték el.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter elmondta, hogy a fiú ujjlenyomatai egyeznek a görög hatóságok által egy 2013-as korfui gyilkossági kísérlet ügyében felvett ujjlenyomatokkal. Áldozata akkor is egy fiatal nő volt.

Egy görög bíróság 10 év börtönbüntetésre ítélte, de a túlzsúfolt börtönök tehermentesítésének jegyében egy év után elengedék, azzal a feltétellel, hogy havi rendszerességgel jelentkezik a helyi rendőrőrsön. Miután ez nem történt meg, a görög hatóságok országos körözést adtak ki ellene, de a szökéséről nem figyelmeztették sem a többi európai államot, sem az Interpolt. Akkoriban, a menekültáradat tetőfokán naponta ezrek érkeztek a görög szigetekre Törökországból.

Ez egy nagyon aggasztó incidens. Biztosan fogunk még beszélni róla a görög féllel

– mondta de Maiziere, aki szerint ez az eset rávilágít arra, hogy szükség van a különböző európai hatósági adatbázisok összehangolására.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport