Megszökött a börtönből, azóta szelfizik

2017.01.03. 16:27 Módosítva: 2017.01.03. 16:30

Egy brazil fiatalember rendhagyó módon ünnepelte meg, hogy sikerült megszöknie a börtönből: szelfiket posztolt a Facebookjára menekülés közben. Az egykori rab, Brayan Bremer az őserdőben látható egy társával, amint vidáman mutogatnak, jelezve, hogy minden oké, számolt be a történetről a BBC

Egyébként nem csak ők ketten léptek meg. A férfi 71 társával együtt szabadult ki az Antonio Trindade börtönből vasárnap. Sokat elárul a brazil viszonyokról, hogy néhány órával később az Anisio Jobim nevű börtönből is megszökött 112 rab.

bori1

Bremer már börtönévei alatt is aktív volt a Facebookon, annak ellenére is, hogy odabenn tilos volt az internetezés. Igazán nagy sikert azonban a szökés után aratott, amikor megjelentek a menekülés közben készített képei. A fotókon a rab szökevény barátaival pózol a dzsungelben. Az első fotó képaláírása egyszerre tényszerű és bizarr: "A börtönből menekülés közben."

A szöveg már csak részben igaz, mert a háttérben látható fiatalembert időközben elfogta a rendőrség. 

Bremer azonban még szökésben van. A Facebook-profilját azóta letiltották, de ezzel párhuzamosan egy csomó vicces kamuprofil és mém jelent meg az interneten. A legtöbb mém népszerű börtönös filmek plakátjaiba emeli be a szökevényeket.

bori2

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM