László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kreml: Boszorkányüldözés az amerikai titkosszolgálatok jelentése

2017.01.09. 14:58

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szóvivő ismét megalapozatlannak, amatőrnek nevezte, és boszorkányüldözéshez hasonlította az amerikai titkosszolgálatok jelentését az Egyesült Államok ellen elkövetett állítólagos orosz hackertámadásokról. Peszkov szerint Moszkván komoly fáradtság vesz erőt az ellene hangoztatott vádak hallatán.

A szóvivő szerint a jelentés erősen megszerkesztett nyilvános változata nem teremtett új alapot a kommentáláshoz. Peszkov kitért annak megválaszolása elől, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök maga is olvasta-e a dokumentumot. A Kreml Peszkov által ismertetett álláspontja szerint Trump még nem fejtette ki véleményét a jelentésről, ezért azt még nem is lehet megítélni.

A Kreml szóvivője beszélt arról is, hogy a Moszkva és Washington közötti viszony állapota miatt alaposan elő kell készíteni Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump megválasztott amerikai elnök első találkozását. De nincs elvi különbség aközött, hogy kétoldalú tárgyaláson vagy sokoldalú fórumon, például a G20-as csúcson találkozhatnak-e majd először.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!