Kiesett a síliftből, autóra zuhant egy magyar Ausztriában

2017.01.23. 21:49

A kiszállás előtt kiesett az ülő sífelvonóból és egy autó szélvédőjére esett egy magyar síelő az ausztriai Stuhleck síterepen. A 29 éves nő hét métert zuhant, súlyosan megsérült a balesetben. 

Az osztrák hírügynökség beszámolója szerint egy kezdő síelőről van szó, aki házaspárjával sportolt a magyar határhoz közeli terepen. Délelőtt tizenegy körül úgy döntöttek, hogy nem a pályán csúsznak le, hanem inkább lifttel mennek vissza a völgybe, ám az ülőlift középállomásánál nem tudtak elég gyorsan kiszállni.

A lift középső állomása
A lift középső állomása
Fotó: Gerhard Pilecky / panoramio.com

A rendőrség szerint csak akkor nyitották fel a lift biztonsági korlátját, amikor az már elindult tovább, és kezdte elhagyni az állomást. Amikor kiszálltak volna a liftből, már késő volt, a lift újra gyorsulni kezdett és elsodorta őket. Mire a kezelő megállította a felvonót, a férfi az állomás alatti biztonsági hálóba esett, a nő pedig a felvonó alatt futó útra, egész pontosan egy, az úton elhaladó autó szélvédőjére zuhant.

A nő több csonttörést szenvedett, meg kellett operálni. Viszont a baleset során eszméletét nem vesztette el, köszönhetően annak is, hogy sisakot viselt, 

A férfi sérülés nélkül megúszta az esetet, a kocsi vezetője pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor a ráeső nő betörte a szélvédőjét.

(A hírt először a sielok.hu szúrta ki.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport