Francia diák állhat a Breitbart európai terjeszkedésének útjába

2017.02.03. 18:34

Egy párizsi diák állhat az amerikai alt-right és Donald Trump fő szócsöveként számon tartott Breitbart európai terjeszkedésének útjába - írja a Local. Az Antonin néven emlegetett francia három olyan domaint is megvett, amit a Breitbart egy esetleges expanzió során használhatna.

Antonin azután döntött a vásárlás mellett, hogy Alex Marlow, a Breitbart jelenlegi főszerkesztője egy novemberi interjú során német és francia oldalak létrehozását pedzegette. Értelemszerűen mindkét országban az amerikaihoz hasonló jobboldali fordulat segítése lenne a cél, Antonin pedig úgy gondolja, a franciák talán túlságosan jó táptalajt biztosítanának ehhez.

A férfi azonnal felkereste az OVH névre hallgató francia domain szolgáltatót, ahol rögtön három potenciális címet is megvett. Ezek a következők:

  • breitbart.fr
  • breitbartnews.fr
  • breitbartnewsnetwork.fr

Azt is elmondta, hogy bármekkora árral fordulnak hozzá, nem fogja eladni a címeket, valamint azon is elgondolkodott, hogy a forgalmat egy nonprofit szervezethez irányítja róluk.

Ez az akció talán nem akadályozza meg a Breitbart terjeszkedését, de az biztos, hogy sok fejtörést fog okozni nekik. Emellett persze a Marine Le Pen vezette szélsőjobbos Nemzeti Front számára is nagy pofon, ők ugyanis már korábban üdvözölték a Breitbart szándékát.