Árpád
-2 °C
3 °C

400 ezer órát vett el utasai életéből a londoni metró

2017.02.03. 17:06 Módosítva: 2017-02-03 17:06:08

Közel 400 ezer órát pazaroltak el az életükből a londoni metrón utazók 2016-ban a túlzsúfoltság okozta késések miatt - derül ki az angol liberáldemokraták londoni szervezetének kutatásából. Ez a háromszorosa a 2012-es adatnak, írja az Independent.

A kutatás Caroline Pidgeon nevéhez kötődik és az állomásokon lévő tömegen történő átjutás mellett a korlátoknál való sorban állást is figyelembe vették benne. Pidgeon szerint a számok azt mutatják, hogy a londoni metró képtelen lépést tartani a népességnövekedéssel járó pluszkereslettel, valamint a rekordmennyiségű turistával. 

Szerinte egyébként nem csak az fontos, hogy megoldják a metróvonalak túlzsúfoltságból eredő problémáit, hanem az is, hogy kreatív új irányelveket vezessenek be a kereslet kordában tartására. Ilyen lehetne például a fél 8 előtti utazások kedvezményessé tétele, hogy minél többen válasszák a reggeli csúcson kívüli utazást.

Steve Griffiths, a londoni metró ügyvezető igazgatója máshogy látja a dolgokat, szerinte a zsúfoltság sokszor inkább a következménye, mint az okozója a késéseknek. Griffiths szerint is szükség van a hálózat fejlesztésére, de szerinte a londoni metró a világ egyik legnagyobb beruházási programjával rendelkezik. Az új vonalak megnyitása mellett a jelenlegi vonalak korszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektetnek, emellett pedig a Crossrail 2 nevű vasútvonalat is minél előbb elkezdenék építeni, hogy London képes legyen megfelelni a növekvő igényeknek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?