Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Trumppal ellentétben a szenátus republikánusainak vezetője nincs oda Putyinért

2017.02.05. 18:36
Nem sokkal azután, hogy az amerikai elnök egy interjúban arról beszélt, hogy tiszteli Putyint, Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője "gonosztevőnek" nevezte az orosz elnököt.

Mi is megírtuk, hogy a Fox tévének adott interjújában Donald Trump azt fejtegette, hogy tiszteli Vlagyimir Putyint, és különben is, az Egyesült Államok sem ártatlan. A nyilvánosságra hozott interjúrészletben nem esett szó az Oroszországgal kapcsolatos amerikai politikáról. Az elhangzottakra azonban a vasárnap délelőtti televíziós politikai vitaműsorokban reagált Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője és Mike Pence alelnök.

McConnell a CNN hírtelevízióban utalt arra, hogy nem ért egyet Trump elnökkel. Kifejtette: "Putyin a KGB ügynöke volt, és gonosztevő. Nem oly módon választották meg, amit az emberek többsége hiteles választásnak tart. Az oroszok annektálták a Krímet, lerohanták Ukrajnát és belekeveredtek a mi választásunkba is. Egyáltalán nem gondolom, hogy párhuzamot lehetne vonni az oroszok és az Egyesült Államok magatartása között".

Mike Pence alelnök is megszólalt, ő az ABC televízió "Ez a Hét" című műsorában arról beszélt, hogy az elnök dönt majd az Oroszországra kiszabott szankciók esetleges feloldásáról, mindenesetre ezeknek a büntető intézkedéseknek szerinte mindaddig érvényben kell maradniuk, amíg Oroszország megsérti a tűzszünetet Ukrajnában."Ezekre a kérdésekre az elkövetkező hónapok adnak választ, s ha sikerül együttműködnünk, akkor szerintem az elnök is keresi majd a lehetőséget arra, hogy megújítsuk viszonyunkat" - fejtette ki a várható Oroszország-politikáról Pence.

Az alelnök - kérdésre válaszolva - kitért az iráni atomprogramról kötött többhatalmi egyezményre, és Rex Tillerson külügyminiszter valamint James Mattis védelmi miniszter nyilatkozatával ellentétben- azt hangoztatta, hogy ez is Trump elnök döntése lesz majd. A két miniszter legutóbb az hangoztatta, hogy Washington tiszteletben tartja az atomalkut. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?