Árpád
-2 °C
3 °C

Győzött, de veszített népszerűségéből a liechtensteini kormányfő pártja

2017.02.06. 00:37 Módosítva: 2017-02-06 00:37:46

A kormányzó Haladó Polgári Párt (FBP) nyerte meg a vasárnap megtartott parlamenti választást Liechtensteinben, ugyanakkor mintegy öt százalékot gyengült az előző választási eredményéhez képest, írja az MTI. 

Az Adrian Hasler miniszterelnök által vezette Liechtensteini Haladó Polgári Párt (FBP) a szavazatok 35,2 százalékát kapta. Az FBP-vel évtizedek óta közösen kormányzó Hazafias Unió (VU) támogatottsága megközelítőleg változatlan maradt, ők 33,7 százalékot értek el.

A két eddigi koalíciós párt ezzel megtartotta többségét a 25 tagú liechtensteini törvényhozásban. Megfigyelők szerint a választás valódi győztese mégis az ellenzéki Függetlenek, amely párt három százalékot erősödött.

Rájuk 2013-ban a választók 15,3 százaléka szavazott, a mostani választáson 18,4 százalékot értek el. A Függetlenek a kampányban a fősodorbeli két kormánypártot azzal vádolták, hogy felosztják maguk között az országot.

A baloldali ökopárt, a Szabad Lista (FL) 1,5 százalékot erősödött legutóbbi választási eredményéhez képest, 12,6 százalékot ért el. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?