Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Megvertek egy menedékkérőt Horvátországban

2017.02.08. 13:07 Módosítva: 2017.02.08. 15:15

Megvertek egy 18 éves iraki menedékkérőt a horvátországi Karlovacban (Károlyváros), a fiatalembert súlyos sérülésekkel kórházba szállították - jelentette az MTI.  Az eset kedden este nyolc órakor történt, még nem lehet tudni, mi volt az indíték. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, nem sokkal később előállították az elkövetőket: egy 21, egy 36 és egy kiskorú horvát állampolgárt.

Az elkövetők előzetesben vannak, a rendőrség pedig súlyos testi sértés bűntette miatt eljárást indított ellenük.

A károlyvárosi kórház igazgatóhelyettese elmondta: a menedékkérőt Zágrábba szállították, ahol műtétre vár. Egyéb sérülések mellett az állkapcsa is eltört.

Az iraki fiatalember rendelkezik menekültstátusszal, két hónapja érkezett Horvátországba. A hatóságok fiatal kora miatt a károlyvárosi ijfúsági- és gyermekközpontban helyezték el, ahol szabad mozgása volt. Rajta kívül még néhány menekült tartózkodik az intézményben. Arra várnak, hogy tovább mehessenek Nyugat-Európába.

Szilveszter éjszakán Zágrábban támadtak meg menedékkérőket. Az első esetben könnyebben megsebesült négy menedékkérő, míg az egy órával későbbi második esetben három migránsra baseballütőkkel támadtak ismeretlen tettesek. A rendőrség néhány napon belül elfogta az elkövetőket.